10 blomstrere til en farverig have

Alle har deres yndlings udendørs øjeblik. Den ene kan lide at gå ud, mens den anden elsker at slappe af i sin have med en kop kaffe eller et godt glas vin. Fra en grøn og klassisk have, en orientalsk have med bambus til en farverig have. Kan du lide farve og gør farve dig glad? Tjek vores top 10 blomstrende stauder, der gør din have til en fest!

Blomstrende stauder i din have året rundt
Hvad kunne være bedre end når du kan nyde en have fuld af blomstrende stauder året rundt. For et godt resultat er det vigtigt, at du tager højde for blomstringstiden og antallet af soltimer i din have. Ved at vælge planter med forskellige blomstringsperioder kan du skabe et hav af blomster hele året rundt. Kontroller også antallet af soltimer. Har du f.eks. Steder i din have, hvor solen skinner i ca. 6 timer om dagen? Vælg derefter planter, der kan lide fuld sol. Planter til delvis skygge kan modstå omkring fire timers sol om dagen.

Farverig have med blomstrende stauder
En farverig have med blomstrende hortensiaer.

Top 10 blomstrende planter
1. Hortensia
Hortensiaen skiller sig ud, når det kommer til farverige blomstrende stauder. Hvid, lyserød, lilla, blå eller rød. Som du kan se, har hortensiaen en række farver. En hvid hortensia giver et roligt og elegant udseende. Vil du give din have et magisk præg? Vælg derefter lilla eller lyserød. Vil du hellere gå efter et blikfang, der virkelig skiller sig ud? Så er en blå hortensia et godt valg. At plante og transplantere denne rigt blomstrende haveplante er let at opnå. I bloggen ‘plantning og transplantation af hortensiaer’ finder du en klar trin-for-trin plan. Når din hortensia er plantet, er beskæring lige rundt om hjørnet. I bloggen ‘Sådan beskæres en hortensia, giver vi dig beskæringstips for at få det bedste ud af din hortensia hvert år.

Tip!
Anbring hortensiaen i en vase som en afskåret blomst. Eller lad blomsterne tørre og behandle dem til et godt stykke til bordet.

2. Lavendel
Sommerfugle, bier og humlebier, en middelhavsfølelse og en vidunderlig duft. Med lavendel giver du din have et livligt og farverigt twist. Lavendel er en blomstrende flerårig med en smuk dyb lilla farve. Blomsterspidserne har forskellige former. Fra forår til sensommeren tilføjer denne plante farve og duft til din have. Så du kan nyde den lilla blomst i lang tid. Du kan også bruge lavendel pigge i blomsterarrangementer eller binde dem sammen som klaser til at dekorere dit hjem.

Tip!
Hæng eller læg en flok knyttet lavendel på toilettet for en forfriskende duft.

3. Camellia
For dem der elsker farve, bør en kamelia, også kendt som den japanske rose, ikke mangle i haven. Det er en yndefuld busk med en lang og overflod af rosenlignende blomster. Blomsternes farver spænder fra hvid, lyserød, rød til lilla. En kamelia ser også godt ud i en gryde på din altan eller terrasse. Da denne blomstrende flerårige er meget hårdfør, kan du nyde smukke blomster hvert år.

Hortensia, lavendel og camellia som blomstrende stauder
Hortensia, lavendel og kamelia.

4. Rhododendron
En rododendron er en blomstrende flerårig plante, der er en yndefuld og farverig tilføjelse til din have. Du kan købe denne plante i alle mulige farver, så vælg en farve, der passer til din have. Fordelen ved rhododendronen er, at det er en blomstrende flerårig plante, der kræver lidt vedligeholdelse. Du skal kun beskære, når busken bliver for stor. Du kan fjerne blomsterne umiddelbart efter blomstringen. Dette sikrer også god blomstring det følgende år. Vidste du, at en rhododendron også gør det smukt i en gryde?

5. Buddleja
Gør din have til et smukt sommerfuglparadis. Buddleja er en sort af sommerfuglbusken og blomstrer med opretstående farverige blomsterblad. Disse fjer er meget populære blandt sommerfugle. Det er derfor muligt, at en hvid, citronsommerfuglen, den lille ræv eller atlanta besøger din have. Blomsterne er ikke kun populære hos sommerfugle, men også hos bier og humlebier. Nok livlighed i din have til at nyde!

6. Skimmia
Foruden farve, synes du det også er vigtigt, at din blomstrende flerårige er stærk? Så kig på skimmia. Skimmia er en god hårdfør plante, der forbliver grøn om vinteren. Om foråret blomstrer denne plante voldsomt med duftende blomsterklynger. De første blomsterknopper vises i slutningen af ​​sommeren. Disse forbliver på planten om vinteren. Skimmia er derfor også en dekorativ plante at se i de bare og kolde vintermåneder!

Tip!
Brug blomsterknopperne til at dekorere et julestykke.

Rhododendron, buddleja og skimmia som blomstrende stauder
Rhododendron, buddleja og skimmia.

7. Rosebush
Hvis du vælger rosenbusken, går du efter blomsterdronningen. Dette er et velkendt ordsprog til rosen. Roser foretrækker et sted i fuld sol. Jo mere sol en rosebusk modtager, desto mere blomstrer planten og jo mere nyder du farve. Hvis du går efter rosenbusken, er der ingen mangel på valg! Uanset om du kan lide traditionel rød, chic hvid eller munter gul.

Sjov kendsgerning!
De forskellige farver på roser har en betydning:

Rød: står for kærlighed og respekt. For den ægte romantiker!
Hvid: står for ren og ægte kærlighed og indikerer respekt for nogen.
Pink: står for lykke og taknemmelighed.
Gul: symboliserer intimt venskab og forbindelse.
Vidste du?
En rose er blevet brugt i kosmetik og parfume i over 3000 år?

Rosenbuske som en blomstrende flerårig
Rosebusk.

8. Liriope muscari (lilje græs)
Har du en stenhave, en grænse, eller vil du dække jorden med farve? Så er liriope muscari, bedre kendt som liljegræs, noget for dig! Det er et stedsegrønt ornamental græs med smalle, mørkegrønne blade. Dette står i kontrast til blomsterpiggerne med lilla blomster. Blomsterne ligner dem fra den blå drue. Lilje græsset ser også godt ud i en gryde, så liriope muscari er også en god mulighed med en altan eller terrasse.

9. Magnolia
Gå efter pragt med magnolia. Denne blomstrende flerårige har smukke store blomster. Blomsterne ligner tulipaner. Derfor hører magnolia til tulipan- eller bævertræfamilien. En magnolia blomstrer om foråret med hvide, lyserøde, gule eller lilla-røde tulipanlignende blomster. Ønsker du en stamme, der skiller sig ud lidt mere? Vælg derefter en magnolia med stjerneformede blomster, også kaldet stjerne magnolia. Afhængigt af hvordan du beskærer magnolia, kan planten vokse til et yndefuldt træ.

10. Kalmia
Vil du have noget specielt i din have, der vil forbløffe dine naboer? Gå derefter til Kallia, også kendt som skeetræet. Det er en smuk ornamental busk med en rig blomst af rød-lilla blomster. Hvis du er heldig, kan du endda nyde bindingsværk med op til 30 blomster! Opret en farverig kant med Kallia eller plant busken som en ensom. Uanset hvad er du sikker på et smukt billede i din have.

Vidste du?
En Kalmia som rhododendron kan lide fugtig, sur jord? Disse to planter er derfor nemme at kombinere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *