Fugle, hvordan får du dem i din have?

Fugle i haven gør haven levende og kan være meget beroligende. Hvad kan være bedre end at høre et hyggeligt orkester komme fra haven om morgenen under morgenmaden? Desværre har ikke alle haver det samme antal fugle, men der er en række måder at gøre din have mere fuglevenlig og tiltrække flere fugle til din have. I denne artikel giver vi nogle tip, der gør din have mere attraktiv for fugle!

Drys fuglemad
Du kan gøre fugle glade hele året rundt med drys. Ved regelmæssigt at tilbyde løs mad holder fuglene sig i form og har derfor en bedre chance for at overleve vinteren. Udover at komme igennem vinteren har spredning af mad om foråret også fordele; dette giver fuglene en bedre chance for at opdrage deres unger. Udover det faktum, at det har mange sundhedsmæssige fordele, vil det også gavne dig, fordi du kan nyde havefugle hele året rundt!

Tiltræk insekter
For mange fugle er insekter en reel delikatesse. Insekter indeholder meget protein og giver derfor meget energi. Der er måder at tiltrække flere insekter til din have. En af disse måder er at have mange planter i din have. Især blomstrende planter vil tiltrække mange flyvende insekter.

Det anbefales at have mange forskellige plantearter i din have. Det er bedst at vælge blomster, urter og buske, der adskiller sig i højden og blomstrer skiftevis, så der er blomstrende planter i en længere periode. Insekter kan også lide vand, så en dam eller andre vandingssteder øger også chancen for flere insekter og derfor også flere fugle.

nul
Ryd ikke din have op
En helt pæn have kan være pæn og pæn, men det er netop mellem løse blade og grene, at fugle finder mad og ly. Derfor anbefales det, at du aldrig fjerner alt plantemateriale fra din have.
Hæng en redekasse
Ved at hænge en redekasse kan du tiltrække mange fugle til din have. Ud over reden, vil fuglene også sove i det. Der er naturligvis mange fuglestørrelser, så reden boksestørrelse skal være den rigtige for den fugletype, du vil tiltrække. Ser du regelmæssigt en stormejse i din have? Så er det tilrådeligt at hænge en redekasse til store bryster.

Tænk på katten
På trods af at du giver din kat nok mad, forbliver katten en rigtig jæger. Af natur vil han eller hun fortsætte med at jage på grund af sit jagtinstinkt. Fugle bliver ofte bytte. Dette kan forhindres ved at sætte en krave med en klokke på katten. Dette advarer fuglene i det øjeblik, din kat prøver at få fat i dem. En velfodret huskat er også en rigtig jæger. Med en klokke på kraven forhindrer du katten i at se stille på dine havefugle.

Windows
Store vinduer og forruder er livstruende for fugle. Fugle kan ikke se vinduerne godt og styrter ofte ind i dem. Stick derfor klistermærker på dine vinduer.
Plant en tornebusk
Mindre fugle føler sig trygge i en tornbuske, såsom hagtorn eller berberis. Mellem de spidse grene er de pænt beskyttet mod angreb fra en kat eller en rovfugl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *